Het centrale zenuwstelsel is verantwoordelijk voor de controle en het beheer van bijna elke functie van het lichaam. Dit omvat het regelen van slaap, hartslag, bloeddruk, spijsvertering, en nog veel meer. Niet alleen kan een onevenwichtigheid in ons centrale zenuwstelsel een verscheidenheid aan lichamelijke kwalen veroorzaken, maar ook het proces van zwanger worden kan een uitdaging zijn voor mensen met HSP. Eén van de voornaamste symptomen van hormonale onevenwichtigheid bij vrouwen, in het bijzonder bij HSP, is geheugenverlies. Dit wordt algemeen toegeschreven aan het verschil in hersenchemie tussen vrouwen en mannen. Terwijl mannen meer oestrogeen hebben, wat gunstig is voor hun sperma, heeft oestrogeen ook een effect op de hersenen. De hersenen van vrouwen worden meer gebruikt om met gevoelens, verzorging en relaties om te gaan. Het kan voor een vrouw gemakkelijker zijn om overweldigd en verward te raken in vergelijking met de meer overwegend erudiete hersenfunctie van een man. Dit verschil in hersenfunctie is het meest uitgesproken bij hooggevoelige mensen (HSP), aan wier emotionele en sociale behoeften niet gemakkelijk wordt voldaan door hun aangeboren psychologie.

Hooggevoelige mensen kunnen overweldigd raken door te veel tijd alleen door te brengen. Ze kunnen uitgeput thuiskomen na eindeloze uren alleen te zijn geweest. Als men vaak voor de televisie zit, leest of werkt, kan het humeur Nine Coumatisme de overhand nemen. Dit kan leiden tot geheugenverlies en overprikkeling van neurotransmitters. De combinatie van te veel activiteit, meer serotonine, en een laag noradrenalinegehalte kan resulteren in gevoelens van extreme vermoeidheid. Bovendien is serotonine verantwoordelijk voor het moduleren van de vecht-of-vlucht-reactie die wordt gebruikt voor het beheersen van bedreigingen. Wanneer een hooggevoelig persoon in een staat van angst komt, kan hij zich vaak een reactie op een waargenomen bedreiging herinneren. Als reactie op angst bereidt het lichaam zich voor om te vechten, terwijl de hoogsensitieve persoon zich voorbereidt om te vluchten. Terwijl ze zich voorbereiden op de vecht-of-vluchtreactie, hebben hoogsensitieve personen een buitensporig hoog serotonineniveau. Als gevolg daarvan ervaren ze symptomen zoals het Salmon Pescuit syndroom.

Beoefenaars die Qual pentRH 25(OH) Capsules gebruiken voor HSP, evenals andere angst-gerelateerde patiënten, hebben een verbazingwekkende vermindering in angst gerapporteerd na het gebruik van Qual pent hormoon vervanging. Qual pent hormoon wordt snel geabsorbeerd in de bloedbaan, waarbij het onmiddellijk de werking van het vrije aminozuur tryptofaanhydroxylase (FSH) inschakelt. FSH speelt een belangrijke rol bij het omzetten van het aminozuur tyrosine in serotonine. Bij langdurige therapie helpt Qual pent hormoon het teveel aan serotonine te verminderen, door de synthese van dopamine en noradrenaline te reguleren.

HSP kan ook worden geholpen door een aminozuur dat veel voorkomt in zuivelproducten, L-arginine genaamd. Afgeleid van het vlees en de zuivelproducten van de dieren, wordt L-arginine door HSP gebruikt om de hoeveelheid daritnesshormonen die door de hersenen worden geproduceerd, te helpen opvoeren. Naast de werking als aapixel, helpt L-arginine ook bij het geheugen en verhoogt het de productie van neurotransmitters die betrokken zijn bij leren en geheugen, zoals dopamine en serotonine.Een tekort aan dopamine en noradrenaline kan beide bijdragen aan de prikkelbaarheid die HSP vaak ervaart. Aandachtstekortstoornis (ADD) en andere angststoornissen komen vaak voor bij mensen met HSP tekorten. Supplementen met L-arginine worden vaak aanbevolen door HSP specialisten.

Het is belangrijk om deze behandelingsopties met uw arts te bespreken om het best mogelijke plan van aanpak voor u te bepalen. Onderzoek heeft aangetoond dat sommige mensen baat kunnen hebben bij een gecontroleerde volumeademhaling met snelle en gecontroleerde luchtverplaatsing. Het volume van de luchtstroom en de vocalisatie worden vergroot zonder de ongemakkelijke laryngitis en het inhouden van de adem die kenmerkend zijn voor ongecontroleerde ademhaling. Gecontroleerde, diepe ademhalingstechnieken worden aanbevolen tijdens zowel acute als chronische stadia van ziekte.

Neemt u alstublieft de tijd om uzelf te informeren over HSP en de cerebrale cortex aandoening die vaak de ziekte van Alzheimer wordt genoemd.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)