Begeleiding hoogbegaafdheid

Begaafdheidstherapie is een vorm van psychotherapie die ontworpen is om mensen met een gevoel van anders-zijn te helpen hun natuurlijke vaardigheden en bekwaamheden te ontdekken door middel van persoonlijke verkenning en feedback van hun begeleiders. Met sessies beperkt tot 30 minuten, bieden deze twee- tot drie-uur durende bijeenkomsten net genoeg tijd om je interesses te verkennen, dingen te identificeren waar je goed in bent, en feedback te krijgen over hoe je het hebt gedaan.

Waarom bestaat hoogbegaafdheidscounseling?

Hoogbegaafdheid is iets waarvan velen van ons zouden willen dat we er meer van hadden. Hoogbegaafdheid is het vermogen om sneller dan anderen te denken en problemen op te lossen, om patronen of verbanden te zien die anderen over het hoofd zien, en om een aangeboren begrip te hebben van concepten waar andere mensen misschien wat langer over doen om ze te begrijpen. Het belangrijkste van hoogbegaafdheid is echter dat het niet betekent dat je beter bent dan iemand anders; het betekent alleen dat je ergens aanleg voor hebt, in plaats van een vaardigheid. Het probleem is dat het moeilijk kan zijn voor mensen die deze natuurlijke gave niet hebben om te weten waar ze goed in zijn. Als jij een van deze mensen bent en graag wat hulp zou willen bij het ontdekken van je natuurlijke talenten, dan is hoogbegaafdheidscounseling misschien iets voor jou.

Andere voordelen van hoogbegaafdheidstherapie

  • Meer empathie en begrip voor anderen – Hoogbegaafden hebben de neiging meer empathisch te zijn voor anderen, in staat anderen beter te begrijpen en niet zo veroordelend te zijn. Dit kan nuttig zijn in alle aspecten van het leven, van vriendschappen, tot romantische relaties, tot werkrelaties.

  • Beter begrip van jezelf – Jezelf beter begrijpen kan leiden tot een beter gevoel van eigenwaarde, waardoor het makkelijker wordt om te vragen om betere banen, om meer van je tijd te vragen, en om meer steun te vragen voor je doelen. Het kan je ook helpen te begrijpen waarom je sommige dingen doet die je doet, wat nuttig kan zijn voor iedereen die een sterke persoonlijkheid heeft maar zichzelf graag wat beter zou willen begrijpen.

  • Meer creativiteit – Creativiteit is een belangrijk onderdeel van veel banen, industrieën en beroepen. Het is geweldig om meer creativiteit te hebben, maar het is ook belangrijk om te weten wanneer je creativiteit moet gebruiken en wanneer niet en dat is iets waar hoogbegaafde mensen over het algemeen beter in zijn.

Moet je hoogbegaafdheidstherapie proberen?

Hoogbegaafdheid begeleiding kan een nuttige dienst zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van hun natuurlijke gaven en talenten en graag wat hulp willen bij het identificeren ervan. Het kan ook een nuttige dienst zijn voor mensen die graag wat advies willen over het identificeren van hun gaven en talenten, en hoe ze deze effectiever kunnen gebruiken.

Het belangrijkste van hoogbegaafdheid is echter dat het niet betekent dat je beter bent dan iemand anders; het betekent alleen dat je ergens aanleg voor hebt, in plaats van een vaardigheid. Het probleem is dat het moeilijk kan zijn voor mensen die deze natuurlijke gave niet hebben om te weten waar ze goed in zijn. Als jij een van deze mensen bent en graag hulp zou willen bij het ontdekken van je natuurlijke talenten, dan is hoogbegaafdheid counseling misschien iets voor jou.

Conclusie

Hoogbegaafdheid is iets waarvan velen van ons zouden willen dat we er meer van hadden. Hoogbegaafdheid is het vermogen om sneller dan anderen te denken en problemen op te lossen, om patronen of verbanden te zien die anderen over het hoofd zien, en om een aangeboren begrip te hebben van concepten waar andere mensen misschien wat langer over doen om ze te begrijpen. Het belangrijkste van hoogbegaafdheid is echter dat het niet betekent dat je beter bent dan iemand anders; het betekent alleen dat je ergens aanleg voor hebt, in plaats van een vaardigheid. Het probleem is dat het moeilijk kan zijn voor mensen die deze natuurlijke gave niet hebben om te weten waar ze goed in zijn. Als jij een van deze mensen bent en graag hulp zou willen bij het ontdekken van je natuurlijke talenten, dan is begeleiding voor hoogbegaafdheid misschien iets voor jou.

Het belangrijkste van hoogbegaafdheid is echter dat het niet betekent dat je beter bent dan iemand anders; het betekent alleen dat je ergens aanleg voor hebt, in plaats van een vaardigheid.